Wat kies jij: een Porsche 911 of een Porsche Cayman?

Interessante vraag lijkt mij. Wat kies jij, een Porsche 911 of een Porsche Cayman? Afgelopen weekend zag ik beide auto’s naast elkaar staan en begon ik te twijfelen. Wat eigenlijk niet zou mogen, want de Porsche 911 is wellicht het bekendste model dat Porsche ooit gemaakt heeft. Toch lijk een Porsche Cayman mij ook wel iets. Vooral de gestroomlijnde vorm en de compactheid van de auto spreken mij erg aan.

Centraal of achteraan geplaatste motor?

Bij een Porsche 911 zit de motor nog achteraan, wat er uiteraard voor zorgt dat de auto meer bagage met zich meedraagt. Dat overgewicht vertaalt zich dan weer in problemen met het evenwicht en het houden van de stabiliteit. Iets wat andere modellen waaronder ook de Cayman geen problemen mee heeft, omdat de motor perfect centraal geplaatst is. Dit zou één van de redenen kunnen zijn waarom de Porsche Cayman dus de 911 zou kunnen overtreffen…

Voor traditie betaal je meer

Uiteraard speelt ook de prijs een grote rol. Voor een Porsche 911 zal je al gauw een stuk meer betalen dan voor een Porsche Cayman. Dit spreekt voor zich. De Porsche 911 is dan ook “het boegbeeld” van het Duitse automerk. Deze kun je dus niet goedkoper verkopen dan een jonger, nieuwer model. Dit zou hetzelfde zijn alsof je een BMW 3 goedkoper zou verkopen dan een BMW 1.

Wat kies je?

Als ik eerlijk moet zijn, zou ik voor de Porsche Cayman kiezen. Ik hou van de gestroomlijnde vorm en vooral van de compactheid van de wagen. Maar ik zou het zeker begrijpen moesten er mensen zijn die de Porsche 911 zouden verkiezen. Dit model heeft het Duitse automerk Porsche feitelijk grootgebracht en is dan ook een soort van boegbeeld van Porsche. Uiteraard moet je bij het aankopen van een dergelijke, dure wagen verschillende opties overwegen. Daaruit zal al gauw blijken welke wagen jij het beste aankoopt.