Wat is er goedkoper: een auto huren of een auto leasen?

Wat is er goedkoper: een auto huren of een auto leasen?

Wie graag regelmatig van auto verandert, zal al gauw merken dat het aankopen van een nieuwe wagen een dure zaak is. Naast de kostprijs van een nieuwe wagen moeten er ook heel wat administratieve zaken in orde gebracht worden zodat je zo snel mogelijk met je nieuwe wagen de baan op mag. Is het daarom misschien makkelijker om als particulier een wagen te leasen dan een nieuwe wagen te kopen? Wij zochten het uit!

Het aankopen van de wagen

Het grote voordeel van het leasen van een wagen als particulier is dat je op het moment van de “aankoop”, geen groot bedrag hoeft te betalen om je wagen aan te kopen. Wanneer je beslist om een wagen te leasen, dan hoef je enkel een maandelijks bedrag te betalen dat op voorhand is vastgelegd. Vooral voor mensen die echt meteen een wagen nodig hebben, maar het geld niet hebben, is dit zeer handig.

De verzekering van de wagen

Iets wat ook vaak redelijk duur blijkt te zijn, is het nemen van een verzekering voor je wagen. En wanneer je als particulier een wagen gaat leasen, is dit niet anders. Doordat de maatschappij waar je de auto gaat leasen zelf mag kiezen waar ze de autoverzekering afsluiten, kan dit wel eens duur uitvallen. Er zijn misschien wel goedkopere alternatieven, maar wanneer je een wagen least, ben je verplicht om die bepaalde verzekering te nemen.

De onderhoudskosten

Wanneer je ervoor kiest om als particulier een auto te leasen, dan kies je er ook voor dat de leasemaatschappij instaat voor alle onderhoudskosten aan je wagen. Deze zitten namelijk inbegrepen in het maandelijks bedrag dat je moet betalen om je wagen te leasen. Weet wel dat een gloednieuwe wagen vaak weinig onderhoudskosten met zich meebrengt.

Conclusie

Afhankelijk van je eigen financiële situatie moet je als particulier voor jezelf uitmaken of je beter een wagen koopt of least. Het kan handig zijn om eens alle pro’s en contra’s met elkaar te vergelijken en zo je besluit te vormen.