Voor minder dan €10.000 heb je deze cabrio’s

Yes, het is bijna zo ver! De winter komt stilaan tot z’n einde en de lente staat nu echt voor de deur. Zeg maar vaarwel tegen het koude, slechte weer en hallo tegen het mooie, warmere weer. Vooral voor autoliefhebbers is het einde van de winterperiode het sein om zich klaar te maken voor de lente en de zomermaanden. Mensen die in het bezit zijn van een cabrio kijken er zonder twijfel naar uit om hun bolide opnieuw van stal te halen en er leuke ritjes langs de kust of in het rustige binnenland mee te maken.

Een cabrio is voor veel mensen dan ook een echte (kinder)droom. Helaas blijft het vaak ook bij dromen, gezien het aankopen van een cabrio vaak gepaard gaat met een hoog prijskaartje. Voor veel mensen is de aankoopprijs dan ook vaak een drempel. Zeker als je het aantal ritjes optelt waarbij je dakloos een ritje kunt maken in ons land. Maar dromen zijn er om te verwezenlijken, en daarom zijn er wel enkele oplossingen voor mensen die vastberaden zijn om toch een cabrio te kopen.

Wanneer je van plan bent om een cabrio te kopen voor recreatief gebruik, dan hoeft het helemaal geen nieuwe wagen te zijn. Een tweedehandswagen zal je ongetwijfeld evenveel plezier bezorgen als wanneer je een gloednieuwe wagen koopt. Het grote verschil is uiteraard de prijs. Voor minder dan €10.000 kan je namelijk al een prachtige tweedehands cabrio kopen waar je nog jaren plezier zal aan beleven. Wij zochten alvast enkele voorbeelden op van leuke cabrio’s voor die je vindt voor minder dan €10.000.

Peugeot 206 cc

Deze Franse klassieker was enorm populair toen hij in 2002 op de markt gebracht werd, net als de gewone Peugeot 206. Het is een compacte cabrio waar je plaats in hebt voor 2 personen. Op de achterbank kan er eventueel wel nog 1 iemand zitten, maar echt veel comfort heb je er niet. Deze auto is perfect voor een koppel dat in de vrije tijd leuke ritjes wil maken met een open dak. Voor een kleine €3.000 kun je al een Peugeot 206 cc op de kop tikken.

Saab 9-3 Cabrio

Wie vroeger een Saab 9-3 had, verdiende meteen respect. Wie een Saab 9-3 cabrio had verdiende nog meer respect. Deze auto heeft alles wat een cabrio nodig heeft. Standaard geniet je van heel wat nuttige opties. Let zeker op wanneer je een tweedehands model van deze wagen koopt of alle opties nog naar behoren werken. Parkeersensoren, zetelverwarming, automatische airconditioning, cruise control, … Voor minder dan €5.000 kun je al met een Saab 9-3 cabrio wegrijden.

saab-9-3-convertible

MG TF Cabrio

Deze Britse klassieker doet het op alle vlakken goed. Zowel de old timer versies als de nieuwere versies zijn nog steeds zeer populair. Deze compacte cabrio werd destijds vaak aangekocht als tweede auto voor in de vrije tijd. Het enige minpunt van kritiek is dat de motor van deze auto niet vooraan en ook niet achteraan zit, maar wel in het midden. Daarom weigeren sommige garagisten om er aan te werken…

Audi A4 Cabrio

Deze Duitse wagens staat voor degelijkheid en aanzien. Wanneer mensen je met een Audi A4 cabrio door de straat zien voorbijrijden zal je ongetwijfeld veel bekeken worden. Voor minder dan €10.000 kun je al een Audi A4 cabrio van een kleine tien jaar oud aankopen. Kijk zeker ook of er geen diesel versie te koop is, zo hou je het verbruik binnen de perken.