Verslaafd zijn aan Facebook kan leiden tot depressies!

Sommige mensen zijn echt zo verslaafd aan Facebook. Zodra ze zich aanmelden, krijgen ze een gelukzalig gevoel en voelen ze zich meteen terug thuis in de asociale wereld van de sociale media.

Frustrerend!

Een goede vriendin van me is helemaal in de ban van dit Amerikaanse “sociale netwerk”. Eventjes weggeweest? Meteen Facebook checken. Op reis? Facebook checken! Pauze tijdens het studeren? Facebook checken. Brr, heb je dan echt niets beters te doen dan de ganse tijd naar die stomme foto’s van je “zogezegde” vrienden te kijken? Facebook is pure jaloersmakerij. Als je een beetje een zwak karakter hebt, dan kan je er echt depressief van worden. Ga maar eens in Google op zoek naar ‘Facebook depressie’. Tal van studies hebben reeds aangetoond dat je van Facebook depressies kunt worden. Het betreft dan voornamelijk jongeren met een laag zelfbeeld, in hoofdzaak meisjes. Ze zitten uren te kijken naar alle leuke foto’s van hun vrienden, beseffen dan dat zij zogezegd geen zo’n leuk leven hebben en hop, depressie is een feit.

Je moet het allemaal relatief bekijken. Jij gaat toch geen foto’s posten van een begrafenis? Of als je net hebt ruzie gemaakt met je vriend(in)? Of als je ouders uit elkaar gaan? Of als je ernstig ziek bent? Nee, tuurlijk niet, jij gaat foto’s posten als je naar een pretpark bent geweest, of vakantiekiekjes van je reis naar Spanje, of hippe partyfoto’s om te tonen hoe cool je bent. Dit zijn allemaal maar momentopnames en zeker geen realistisch beeld van de werkelijkheid. Alleen jammer dat zoveel mensen dat maar niet willen inzien.

En ik geef toe, ik doe ook graag mee aan al die stoeferij.

Als ik een mooie reis heb gemaakt, dan komen daar gegarandeerd foto’s van online op m’n Facebook pagina. Als ik ergens op een coole plek ben, dan tweet ik dat en check ik me in op Foursquare. Personal branding, zo noem ik dat.

Andere mensen laten opkijken van “waauw, die heeft een interessant leven”. Maar zelf zal ik nooit depressief worden van Facebook. Ik heb namelijk een groot voordeel: hetgeen anderen doen, interesseert me geen reet :s Wat interesseert mij dat feestje van nichtje Barbara, of die reis van Jos en Irma, of de poolparty van Sofie. Ik leef gewoon mijn leven en daar ben ik best wel gelukkig mee. Ik heb niets te kort en ga niet janken als ik eens een reisje, poolparty of feestje minder doe dan Jean-Baptiste en vriendin Hélène.

Phew, dat moest er uit. En nu snel weer efkes Facebook checken :p