Saab… Vergane glorie…

Hier op CLSStar.be weten jullie ondertussen al dat ik graag blog over auto’s. Dit keer zou ik het graag hebben over “wijlen” Saab. Ik had altijd wel respect voor die autoconstructuur. Degelijke wagens, best wel een mooi design, een mooie historie. Vooral de Saab 90, die gebouwd werd tussen ’84 en ’87 blijft me het meest bij, omwille van zijn speciale contouren:

saab900

Echt een elegante klassebak. De reden waarom ik deze auto zo apprecieer, is omdat het eigenlijk een geslaagde combinatie van stijlen is.

De strakke lijnen en de uitstraling van Saab als merk, maken van deze bolide een heuse luxe auto. Maar de velgen en achterspoiler maken hem sexy en sportief. Zijn contouren doen dan weer denken aan oldtimers van weleer.

SONY DSC

Even binnen spieken, en dan zie je eveneens weer de strakke lijnen die het Zweedse design kenmerken. Dergelijke vormen zie je ook vaak terugkeren bij Volvo. Sober en functioneel, geen toeters noch bellen.

Mijn grote droom is om ooit een collectie van auto’s uit de jaren ’80 en ’90 te hebben, aangezien dat mijn jeugdjaren waren. De auto’s die toen rondreden, waren immers als kind mijn droomauto’s.

Enig probleem zijn de auto onderdelen. Gelukken bestaan er sites zoals www.OnderdelenWebshop24.nl waar je nog aan onderdelen kan geraken. Zeker voor Saab auto’s is dat belangrijk, aangezien dit merk nu officieel niet meer bestaat. Filters, elektrische systemen, bumpers, alles voor de Saab 90 kan je online aankopen.

Zolang de voorraad nog strekt natuurlijk.