Peugeot 205 GTI – Heerlijk racemonster!

De Peugeot 205 is heel lang m’n favoriete auto geweest.

Deze wagen heeft een echt race-DNA en daar getuigt onderstaand filmpje van, genomen vanuit de cockpit van een 205 GTI. Dit model kende enorme successen tijdens de rallywedstrijden in de jaren 80 en dit uitte zich uiteraard ook in betere verkoopscijfers.

Waarom ik helemaal gek ben van deze auto? Wel, zo’n kleine wagen met zoveel pit, dat is toch heerlijk? Wendbaar, met gemak zo’n luxe-auto kunnen bijhouden, dragracen tegen BMW’s en winnen… COOL! Zet er leuke velgen op, een kleine spoiler en die ouderwetse gele koplampen en de wagen is echt helemaal af.

Deze auto ademt gewoon de jaren ’80 uit! Ik vind persoonlijk dat Peugeot ook een remake moet maken van dit icoon, al zijn ze met hun nieuwe 208 natuurlijk ook heel goed bezig. Laatst ging ik dit model nog gaan bekijken in de showroom en qua uiterlijk beval deze wagen me prima. Qua interieur had ik het moeilijk met het atypische dashboard en het stuur dat zoveel lager staat dan bij eender welk andere wagen.

Spijtig, want door het interieur zou ik de wagen niet kopen.

Dit is ten slotte wat jij de ganse tijd ziet als je aan het rijden bent. Ook al ziet de wagen er van buiten “awesome” uit, vanbinnen moet het plaatje evenzeer kloppen!

Mocht ik kunnen, dat kocht ik me onmiddellijk een dergelijke auto, maar rationeel gezien zou dat geen verstandige keuze zijn.

Dergelijke auto’s zuipen brandstof en dat is nu net wat ik me zomaar kan permiteren, omdat ik toch vrij veel baan doe. Anyhow, wie weet kan ik ooit nog wel deze jongensdroom verwezenlijken. Dromen moet ook kunnen hé!