Je auto onderhouden doe je zo

Je auto onderhouden doe je zo

Zowel een nieuwe als een tweedehandswagen verdient het om goed onderhouden te worden. Dankzij een goed onderhoud zal je al gauw merken dat je wagen veel beter presteert en dat hij ook een stuk langer zal meegaan. Uiteraard kan er zich wel eens een defect voordoen, ook bij een wagen die goed onderhouden wordt. Maar door je wagen goed te onderhouden verklein je de kans op defecten aan je wagen. Met de zomer die bijna ten einde is en de winter die er stilaan aankomt zocht ik enkele tips waardoor je je wagen nog beter kunt onderhouden.

Bereid je wagen voor op het weer

Zowel in de winter als in de zomer kun je je wagen voorbereiden op het weer. In de winter kun je je auto bijvoorbeeld bedekken met een autohoes, om hem zo te beschermen tegen sneeuwval en vriestemperaturen. In de zomer is het aangeraden om je wagen regelmatig eens te kuisen, om zo alle dode insecten te verwijderen van je voorruit en bumper.

Hou de vloeistoffen op peil

Het is enorm belangrijk om alle vloeistoffen in je wagen op het juiste peil te houden. Dit zijn het oliepeil, de remolie, de koelvloeistof, …

Pak problemen op tijd aan

Wanneer je kleine reparaties laat aanslepen kunnen deze vaak leiden tot grotere problemen en vaak ook grotere kosten. Daarom is het beter om kleine problemen meteen aan te pakken, vooraleer ze groter worden. Op die manier gaat je auto ook langer mee.

Draag zorg voor je motor

Naarmate je auto ouder wordt, raakt de motor van je wagen steeds meer vervuild. Hiervoor kun je vloeistoffen toevoegen aan de brandstof of de motorolie, om zo je motor te reinigen.

Vervang je remblokken tijdig

Piepende remmen zijn het signaal dat je remblokken aan vervanging toe zijn. Wacht hier niet te lang mee! Hoe langer je wacht om je remblokken te vervangen, hoe groter de kans wordt dat je remschijven aangetast worden.