Is jouw auto al winterklaar?

Is jouw auto al winterklaar?

De omstandigheden voor je auto zijn tijdens de wintermaanden een stuk zwaarder dan tijdens de zomermaanden. Tijdens de wintermaanden kan het regelmatig vriezen, sneeuwen of gewoon slecht weer zijn. In vergelijking met de zomermaanden, waarbij het eerder droog en warm weer is, moet je auto dus echt wel klaar zijn om de wintermaanden succesvol door te komen. Zeker voor oudere auto’s is een onderhoud vlak voor de winter geen slecht idee.

Controleer de batterij van je auto

Dat batterijen tijdens de wintermaanden minder goed functioneren dan in de zomer, komt door de koudere temperaturen. Heel veel mensen hebben tijdens de wintermaanden problemen om hun auto te starten. Een goede controle van de batterij is daarom zeker een goed idee.

Geef je auto nog een grondige wasbeurt

Vlak voor de winter je auto nog eens grondig laten kuisen, is zeker een goed idee. Heel veel mensen vinden het geldverspilling, maar toch kan een waxlaag ervoor zorgen dat je auto beter beschermd is tegen hevigere omstandigheden.

Werken de ruitenwissers nog goed?

Iets wat je tijdens de winterperiode veel zal nodig hebben, zijn de ruitenwissers. Zeker wanneer het regent of licht sneeuwt, is het handig dat je ruitenwissers goed werken. Controleer daarom voor de start van de winter je ruitenwissers goed.

Vul alle vloeistoffen aan

Zijn alle vloeistoffen zoals de ruitenwisservloeistof, antivries, koelvloeistof, … aangevuld? Deze zal je tijdens de wintermaanden ongetwijfeld ook nodig hebben!

Controleer de staat van je banden

Iets wat enorm belangrijk is tijdens de wintermaanden, is de staat van je banden. Het is erg belangrijk dat je banden niet versleten zijn, zodat je op een nat of gladdig wegdek, genoeg grip hebt. Controleer daarom zowel de spanning als de profieldiepte van je banden. In de winter is een profieldiepte van je banden van 3 à 4 mm geen overbodige luxe.