FCK Yeah!! Eindelijk, mijn VR bril (zonder €299 kwijt te zijn)

FCK Yeah!! Eindelijk, mijn VR bril (zonder €299 kwijt te zijn)

Ik heb getwijfeld of ik dit wel zou delen op mijn blog. Het was mijn vriendin die me uiteindelijk overtuigde om het toch te doen. Sinds een paar dagen ben ik verslaafd aan VR gamen. Het is gewoon zo heerlijk. Ik zet die bril op, en ik zit meteen écht in het spel. Gisteren dook ik in een onderwaterwereld met een levensechte haai, daarpas sloop ik via een kelder binnen in een leegstaand spookhuis en nu zit ik hier vanuit een vrachtwagen dieven neer te knallen terwijl we zoeven over een Londense snelweg…

Dankzij FamilyCard

Al in 2016 wou ik mezelf een VR bril aanschaffen, maar de kostprijs vond ik gewoonweg onbetaalbaar. Zeker omdat er toen nauwelijks goede VR games waren. Gisteren heb ik die eindelijk kunnen kopen, zonder er €299 van mijn loon te moeten aan spenderen. Mijn vriendin en ik zijn namelijk al 12 maanden lid van de website Familycard en sinds 1 november hadden we er eindelijk genoeg geld bijeengespaard op onze account. Dat geld hebben ze eergisteren uitbetaald om mijn bankrekening. Ik heb daarna meteen m’n gloednieuwe VR set besteld op MediaMarkt.be en gisteren kreeg ik hem geleverd…

Ben jij graag lui, vind je het niet erg om teveel te betalen of koop je nooit iets online? Dan is dit niets voor jou en stop je beter hier met lezen. Hou je er van om korting te krijgen op je favoriete games (en andere online aankopen) en wil je ook sparen voor iets moois, dan zal onderstaande informatie je blij maken, want dit is echt uniek én het werkt.

Zo heb ik het aangepakt.

Stap 1: Familycard account aanmaken

Familycard.be is een digitale klantenkaart. Het enige wat je moet doen, is een gratis account aanmaken. Dat kan gewoon door je in te loggen met je Facebook account. Wil je dat liever niet, dan kan je ook gewoon met je email adres een account aanmaken. Daarna krijg je een email waarin je je account moet bevestigen. En als je Google Chrome gebruikt, dan raad ik zeker aan om hun gratis browser plugin te installeren. Die verwittigt je automatisch als je een webshop bezoekt die deelneemt.

Deze maand geven ze €5 aan nieuwe leden, dus als je ook van plan bent om altijd korting te krijgen op je online aankopen, dan wacht je best niet te lang om ook een account aan te maken.

Stap 2: kies uit meer dan 868 deelnemende webshops

In totaal nemen er intussen al meer dan 868 webshops deel aan Familycard. Alvorens ik online iets wil aankopen, dan kijk ik altijd of het kan bij een van de deelnemende webshops op Familycard. Zo koop ik al mijn elektronica nu op Coolblue en MediaMarkt.be, in plaats van vroeger op Bol.com. Sportgerief koop ik online op decathlon.be, game keys koop ik via Kinguin, als ik een pizza bestel doe ik dat via TakeAway.com… allemaal deelnemende webshops. Hier kan je de volledige lijst raadplegen: https://www.familycard.be/deelnemende-webshops.

Stap 3: Familycard telkens activeren voor online aankopen

Voor je een aankoop plaatst bij een van de deelnemende webshops, moet je je Familycard activeren. Dat is maar 1 seconde werk. Zoek via Familycard naar de webshop waar je een aankoop wil plaatsen en klik vervolgens op de rode knop “Activeer klantenkaart”.

Als je de gratis browser plugin hebt, hoef je je zelf niet meer in te loggen. Hij verschijnt automatisch bij een deelnemende webshop en je hoeft daar enkel te klikken op “Activeer jouw korting”. Zie bijvoorbeeld hieronder hoe het er op mijn pc uitziet als ik naar booking.com surf.

Vervolgens stuurt Familycard je door naar de webshop van je keuze. Daar kan je dan een aankoop plaatsen zoals je gewend bent. Meteen na je aankoop, ontvang je een korting op je Familycard account. Ze sturen je daar zo’n mailtje voor waarin staat hoeveel korting je hebt gekregen.

Zoals je hierboven ziet, kreeg ik €0,98 euro voor een aankoop die ik plaatste op Gearbest. Hoeveel je krijgt, hangt af van webshop tot webshop. Bij sommige krijg je tot 10% terug, bij andere is het dan weer 1 à 3% korting. Vergelijken is de boodschap!

Stap 4: creatief zijn!

Als je niet vaak online aankoopt, dan moet je creatief zijn. Zo heb ik op de PC van mijn ouders ook de browser extensie geïnstalleerd. Telkens zij een online aankoop plaatsen, activeren ze dus mijn Familycard en krijg ik dus hun korting. Bovendien moet ik voor mijn werk af en toe eens een hotel boeken (via Booking.com of Expedia) en soms moet ik kantoormateriaal bestellen (via JM Bruneau en Viking). Dat doe ik uiteraard via mijn Familycard, en zo kan ik ook af en toe extra korting meepikken. Het leven is voor de slimme 😉

Stap 5: uitbetalen maar!

Zodra je voor €25 aan kortingen hebt bijeengespaard, kan je een uitbetalingsverzoek aanvragen aan Familycard. Ik heb gewacht tot ik exact €301,59 had bijeengespaard, net genoeg dus om mijn VR set aan te kopen. Daarna heb ik mijn uitbetaling aangevraagd in binnen de 7 dagen stond het op mijn bankrekening:

Mijn conclusie: dom als je het niet doet

Familycard is géén website waar je rijk van gaat worden. Maar je moet echt wel dom zijn om het niet te gebruiken. Het is een Belgisch initiatief van een team jonge IT’ers uit Aalst. Bovendien is het maar enkele seconden werk om je kaart te activeren voor elke aankoop. Je kan sparen voor kleine dingen en je laten uitbetalen telkens je €25 hebt bereikt, maar ik verkies om wat langer te wachten en te sparen voor iets groters. Het is nu aan jou om te beslissen of je er ook iets mee doet. Ik ga nu terug mijn VR set gaan uittesten 🙂

Ciao!