Een tweedehandsauto kopen: AutoScout 24 of AutoTrack?

Tegenwoordig kun je ongeveer alles kopen online. Kleding, eten, multimedia, planten en bloemen tot zelfs garagepoorten. Dus waarom zou je dan geen duurdere en grotere zaken online kopen zoals bijvoorbeeld een auto? Regelmatig surf ik in mijn vrije tijd naar dergelijke websites waar mensen hun tweedehandswagen te koop aanbieden. Dit doe ik eigenlijk gewoon tijdens mijn vrije tijd omdat ik zelf een grote autoliefhebber ben en je vindt er vaak unieke of zeldzame wagens die door mensen te koop worden aangeboden. Wat ik vooral leuk vind aan zo’n websites waar mensen hun occasiewagen aanbieden, is het feit dat je snel en eenvoudig op zoek kunt gaan naar de wagen die jij wil en dat je bovendien ook snel en eenvoudig de prijzen kunt vergelijken. Wat ook interessant is wanneer je zelf van plan bent om je wagen te verkopen, is om op voorhand eens rond te neuzen op één van deze websites en zo een gedacht te krijgen van een redelijke prijs waaraan je je wagen te koop kunt plaatsen.

Wanneer ik zo wat rondneus op zoek naar een leuke tweedehandswagen of gewoon eens uit interesse een kijkje neem op één van de websites, dan maak ik steevast gebruik van twee dezelfde websites die ik altijd bezoek. Enerzijds heb je de website AutoScout24 waarop je heel wat prachtige tweedehandswagens terugvindt. Maar je vindt er ook motoren, caravans, campers en trucks terug. Bovendien vind je er ook nieuwe wagens en een zeer uitgebreid aanbod van oldtimers. De andere website die ik regelmatig bekijk is AutoTrack. Deze website is gelijkaardig met de website AutoScout24. Je kunt er ook zoeken naar een tweedehandswagen of gewoon zelf je auto verkopen. Vaak verschilt het aanbod van de ene website een stuk met het aanbod van de andere website. Ook vind ik de zoekfunctie van AutoScout24 net iets handiger dan de zoekfunctie van AutoTrack. Op AutoScout24 kun je iets specifieker zoeken naar een wagen, waardoor je sneller dat unieke model zoekt waarnaar je op zoek bent.