De ideale auto zoeken op zoekertjessites

Wanneer ik enkele minuten tijd over heb durf ik al snel eens rond te neuzen op het internet. Vaak gaan mijn zoekopdrachten dan ook rond auto’s en oldtimers. Ik probeer om de ideale auto te vinden tegen een zo goed mogelijke prijs. Uiteraard niet altijd met de intentie om die auto dan ook daadwerkelijk te kopen. Moest ik alle auto’s gekocht hebben die ik mooi vond, zou ik de hele straat nodig hebben als parking. Er rijden echter zoveel mooie auto’s rond, dat een keuze maken steeds moeilijker wordt. Inderdaad, moeilijker wordt! Want niet enkel de auto’s van vroeger zijn mooi, ook de auto’s die in het heden van de band rollen vallen zeer zeker in de smaak.

Wat is de ideale auto?

Maar waarom dit bericht? Wel, toen ik op een druilerige namiddag alweer zat rond te neuzen op zoekertjessites zoals Autoscout24 en Autotrack dacht ik bij mezelf: “wat is nu eigenlijk de ideale auto?”. En zeg nu zelf, wat is nu eigenlijk de ideale auto voor iemand? Waar moet je jou baseren indien je een auto koopt? Koop je beter een nieuwe? Een tweedehandswagen? Of een oldtimer? Daarom dit bericht! Omdat ik wil aantonen wat nu een ideale auto is voor iemand. Met enkele voorbeelden die ik tegenkwam op één van de vele zoekertjessites zal ik proberen aan te tonen wat nu een goede wagen is naargelang je eigen situatie. Uiteraard is dit enkel gebaseerd op mijn eigen smaak :-)

Welke auto kies je nu het best?

Mensen die regelmatig de baan op moeten voor hun werk of hun privéleven kiezen het best voor een diesel. Waarom? Het verbruik van de wagen ligt een pak lager dan bij een benzine. Let wel op, ik heb mij altijd laten vertellen dat een dieselwagen pas rendeert wanneer je ongeveer 30.000 kilometer per jaar aflegt. Leg je minder kilometers per jaar af, dan kies je het beste voor een bezine. De aankoopprijs van een benzinewagen zal ook een pak lager liggen, maar het verbruik dan weer iets hoger. Opteer je toch liever om voor een tweedehandswagen te kiezen, kies dan een ‘jonge’ occasie, zoals dat heet. Een wagen die weinig kilometers op de teller heeft staan. Zo weet je dat de wagen nog niet meteen op het einde van zijn latijn zal zitten.

De kilometervreter van BMW

Een typisch en mooi voorbeeld van een dieselwagen waarmee je dagelijks talloze kilometers kunt afleggen is een BMW 3-reeks. Vroeger was het vooral de BMW 5-reeks die gekend stond als ‘kilometervreter’, maar dezer dagen heeft de BMW 3-reeks met glans die rol overgenomen. Een recente BMW 3-reeks met weinig kilometers op de teller heb je al voor iets minder of iets meer dan 20.000 euro. Kies je voor een wagen met wat meer kilometers op de teller, minder opties en wat minder pk, dan zal de aankoopprijs logischer wijs ook lager liggen. Kies je voor een wagen met bijvoorbeeld slechts 10.000 kilometers op de teller, xenon-verlichting, stoelverwarming en automatische airconditioning en een proper lederen interieur, dan zal de aankoopprijs meteen een stuk hoger liggen.

 

Kies voor een benzine als stadswagen

Het tegenovergestelde van een kilometervreter bestaat uiteraard ook. Heel wat mensen moeten voor hun werk en hun privéleven namelijk weinig tot geen kilometers afleggen en wonen dan ook nog eens in het centrum of de rand van de stad. Hierdoor is alles dichtbij en moet je eigenlijk weinig beroep doen op de wagen. Dan kies je het best voor een stadswagen die rijdt op benzine. Moet je rekening houden met een bepaald budget of wil je gewoon niet de totale aankoopsom van een nieuwe wagen betalen? Dan koop je beter een tweedehandswagen. Een uitstekend voorbeeld van een degelijke stadswagen waaraan je ongetwijfeld enkele jaren plezier zal beleven is de Opel Corsa. In zowel de 3-deurs versie als de 5-deurs versie heb je plaats zat om bijvoorbeeld je boodschappen op te bergen of om een extra passagier mee te nemen in je auto. De benzine versie is bovendien ook een zeer zuinige auto wanneer hij gebruikt wordt voor korte afstanden. Een ander groot voordeel is dat de aankoopprijs zeer goed meevalt. Een recent model van de Opel Corsa met weinig kilometers op de teller heb je al vanaf €7.500.