Avontuurlijk reizen: een goede voorbereiding is noodzakelijk!

Ik ben net terug van een héérlijke Thailandreis. Nog nooit eerder was ik zo ver van huis, in het prachtige Aziatische land. Ik droomde er immers al jaren van, om eens een verre bestemming aan te doen. Altijd maar die typische vakantiebestemmingen zoals de Costa Brava, Gran Canaria of Frankrijk. Ik voelde dat de tijd rijp was om nieuwe horizonten te verkennen en besloot daarom om eens te opteren voor een avontuurlijke reis.

Gekozen voor Thailand

Op aanraden van collega’s en vrienden, besloot ik om voor een trektocht door Thailand te gaan. Thailand zou ‘de bestemming voor beginnende rondtrekkers’ zijn, omwille van het goede wegennet en de veiligheid die er heerst.

Ik wou in elk geval niet terechtkomen in gevaarlijke wijken genre Zuid-Afrika of Rio De Janeiro, waar maffiabazen het voor het zeggen hebben en waar geweerschoten schering en inslag zijn.

Wat research doen op internet en de kogel was door de kerk; ik kocht m’n vliegtickets aan via internet en 6 maand later zat ik op het Thai Airways vliegtuig richting Bangkok.

Tip: een goede voorbereiding is alles!

Als ik je één goede tip mag geven: een goede voorbereiding is ALLES! Ik kan me inbeelden dat je, zonder een goede voorbereiding, een groot deel van de mogelijkheden en bezienswaardigheden van een bepaald land gewoon mist.

Als je daar aankomt op de luchthaven van Bangkok en je hebt helemaal geen idee waarheen, ik durf het niet dromen.

Ik raad je in elk geval aan om een paar goede reisgidsen aan te kopen.

Altiplanobooks is specialist op dat vlak.

Hun winkel is gesitueerd in de Langeweg te Ronse maar je kan perfect via hun webshop altiplanobooks.

be doorheen hun aanbod reisgidsen gaan. Een absolute must, want mijn Thailand-reisgids was gedurende mijn trektocht mijn meest kostbare bezit, samen met het uitgestippelde routeplan.

Voorts kan je ook een aantal zaken opzoeken via internet, maar die informatie is zo ongestructureerd dat een professioneel reisboek een veel betere houvast biedt en je voorbereiding een serieus stuk sneller laat verlopen.

Enkele sfeerbeelden

VIEWTY2

Bangkok by Night

VIEWTY2

Doet aan Ankor Wat denken, niet?

 

VIEWTY2

Een ritje op een olifant doorheen de Thaise natuur

Een van de vele typische Thaische tempels

Een van de vele typische Thaische tempels

VIEWTY2

Chillen…

Boottocht!

Rafting!

Een uitgebreid verslagje volgt in elk geval nog, maar ik wou toch al enkele sfeerbeelden delen hier op m’n blog… Tot de volgende!