5 goedkope SUV’s

5 goedkope SUV’s

Wij van CLS Star vroegen ons af of het mogelijk was om met een budget van ongeveer 15.000 euro een SUV te kopen, tweedehands of nieuw. Daarom gingen wij op de verschillende zoekertjeswebsites op zoek naar 5 verschillende SUV’s die passen binnen ons budget.

Dacia Duster

De eerste betaalbare SUV die we tegenkwamen in onze zoekresultaten was de Duster van het merk Dacia. Dit merk, dat deel uitmaakt van de groep rond het Franse merk Renault staat gekend als goedkoper alternatief voor wie op zoek is naar een betaalbare wagen. Voor iets minder dan 10.000 euro kun je al een Dacia Duster van een jaar oud kopen op de tweedehandsmarkt. Deze wagen, met ongeveer 114 pk, biedt alle comfort die je van een SUV verwacht. Uiteraard is dit slechts de basis. Heel veel opties hoef je niet te verwachten.

(Facelift)_–_Frontansicht,_13._Juli_2014,_Ratingen

Nissan Juke

Ook Nissan heeft een betaalbare SUV beschikbaar. De Nissan Juke kun je al voor minder dan 11.000 euro kopen en biedt je wat je eigenlijk mag verwachten van een luxe SUV. Vooral de vele opties zoals zetelverwarming, ingebouwde GPS, parkeersensoren, XENON lichten, elektronisch verstelbare buitenspiegels, … zijn opties waar je vaak heel wat geld moet voor betalen. Op de tweedehandsmarkt vind je heel wat verschillende modellen van ongeveer 2 jaar oud.

Chevrolet Trax

Deze wagen van het Amerikaanse Model Chevrolet valt nog net binnen ons budget. Wij vonder er ééntje van amper 2 jaar oud voor ongeveer 13.500 euro. Ook hier krijg je heel wat handige opties aangeboden, maar mocht het interieur wel iets meer zijn. Het is vrij basic maar de wagen biedt je wel alle basiscomfort die je nodig hebt.

Citroen C4 Cactus

Een echte SUV is het niet, maar toch is deze wagen te vinden onder de categorie “SUV” op de meeste zoekertjeswebsites. Vooral het ontwerp van deze wagen, een vrij futuristische look, spreek tot de verbeelding. Op de verschillende zoekertjeswebsites vind je een groot aanbod van de Citroen C4 Cactus. Voor ongeveer 12.000 euro kun je al een Citroen C4 Cactus kopen.

SsangYong Tivoli

Deze wagen van het Koreaanse model Ssang Yong heeft als één van de weinige goedkopere SUV’s vierwielaandrijving. Naast de vierwielaandrijving geniet je bij deze wagen van vrij weinig andere opties. Voor iets minder dan de limiet van ons budget, 15.000, kun je al een SsangYong op de kop tikken op de verschillende autowebsites.